[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Trzebnica
22.7°C
wschód słońca: 05:26
zachód słońca: 20:11
REKLAMA

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Trzebnicach

kiedy
2024-05-22 18:00
miejsce
Gminne Centrum Kultury i Sztuki,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-23 19:00
miejsce
Artkawiarnia, Trzebnica, Prusicka 12
wstęp biletowany
kiedy
2024-10-04 20:00
miejsce
Gminne Centrum Kultury i Sztuki,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-10-06 17:00
miejsce
Obornicki Ośrodek Kultury,...
wstęp biletowany